БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Азербайджанската визита: Договори ли Петков допълнителни количества газ?

Нова среща, този път на четири очи, е имал премиерът в оставка Кирил Петков с президента на Азербайджан Илхам в Баку. От съобщение на правителствената пресслужба става ясно, че двамата отново са обсъдили възможността за доставката на допълнителни количества азерски газ в България, извън тези, които вече са определени във връзка с новия интерконектор с Гърция. Министрите на енергетиката на двете страни ще обсъдят подробностите по евентуални нови доставки.
Петков и Алиев освен двустранна среща днес, вчера имаха и работна вечеря.

Петков в Баку: Разглеждаме Азербайджан като важен партньор за диверсификация на газовите доставки
В официалния си профил във Facebook Петков написа, че двамата са открили много общи икономически възможности в областта на земеделието, химическите торове, строителството, отбранителната индустрия и информационните технологии.

„В най-скоро време България ще открие и почетно консулство в Азербайджан. Дългогодишното приятелство между двете ни страни е време да стане реален мост за стратегически икономически проекти и по-значима енергийна диверсификация“, пише Петков.

От правителствената пресслужба уточняват, че в рамките на посещението си в Баку днес министър-председателят в оставка проведе среща с представители на азербайджанския бизнес, които имат търговски отношения с български фирми.

Припомняме ви, че Кирил Петков е на двудневно посещение в Азербайджан.

Източник: БНР

Подобни публикации

„Продължаваме промяната“ е готова да вземе първия мандат за правителство

Димитър

719 са новите случаи на коронавирус у нас при 9876 теста

Димитър

Ще расте ли цената на яйцата у нас преди Великден?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy