БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

„Аз помагам“ за изграждане на три нови центъра за децата с аутизъм

С кампанията „Аз помагам“ сдружението „Аутизъм днес“ отбелязва Световния ден за информираност за аутизма.

Сдружението продава тениски с надпис „Аз помагам“, като целта е със събраните средства да се подпомогне създаването на нови три центъра в страната за нуждаещи се деца и техните семейства.

Кампанията се реализира с помощта на бизнеса. Владислава Цолова , председател на сдружението, което до момента е изградило центрове в София и Плевен, поясни, че амбицията е да се създадат още три – втори в София , както и в Бургас и Враца:

„ООН през 2008 година обяви Световният ден за информираност за аутизма да е втори април – да има един ден, в който да се говори за аутизма, за това, че те са личности като всички останали и фактически не се различават, но от друга страна те имат проблем във възприятието, в преработката на информацията, съответно в поведението, затова се нуждаят от повече разбиране и подкрепа.

И във връзка с пандемичната обстановка започнахме кампания, освен за информираност и за подкрепа на създаване на още центрове в страната за високо професионална терапевтична грижа“.

Информация как да се закупи тениска „Аз помагам“ може да се намери от сайта на сдружението (https://autismtoday-bg.eu). Всяка закупена тениска подпомага изграждането на тези три нови центъра в България, подчерта Цолова.

Източник: БНР

Подобни публикации

Иван Шишков: Сградите в България би трябвало да издържат земетресение като това в Турция

Димитър

Националният план предвижда пет фази за ваксиниране

Димитър

От днес във ВМА всеки ден зелен коридор за ваксиниране

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy