БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Ангелов: Високата заболеваемост от коронавирус в Кюстендил е притеснителна

В Кюстендил се отчита притеснително висока заболеваемост от коронавирус, обяви здравният министър Костадин Ангелов.

Министърът пристигна в кюстендилската болница, където продължава нарастването на заболелите от корона вирус, а в двете Covid отделения има приети вече над 70 пациенти. Ситуацията все пак е под контрол:

„Имат към момента възможност за настаняване на 103-ма лежащоболни пациенти. При необходимост ще се разгърне допълнителна сграда, която е в близост до лечебното заведение, където могат да се разкрият допълнителни 40 легла. Имат всичките необходими предпазни средства – медикаменти, консумативи, кислород –  така, че нямаме никакви притеснения.“

Здравният министър потвърди, че синът на президента е сред участниците в нерегламентирано празненство в София без да дава повече подробности за случая:

Синът на президента е бил в компанията, разкрита през уикенда, че прави парти в нарушение на противоепидемичните мерки – това потвърди на брифинг в Кюстендил днес следобед здравният министър Костадин Ангелов.Той обаче не коментира подробоности.

Запитан какви ще са санкциите на нарушилите противоепидемичните мерки през уикенда и какви лица са били на партито, което се разследва на столичен адрес, министър Ангелов каза:

„Да, мога да потвърдя, че това е така – синът на президента ли? Повече не мога да ви кажа, имате свръхочаквания към министъра на здравеопазването“.

На мястото, където се провеждало празненството, били установени 14 души, 11 от които непълнолетни.

Източник: БНР

Подобни публикации

Протест на над 200 жители на „Лозово“ и „Долно Езерово“

Димитър

Намалява Covid заболеваемостта в Благоевградско

Димитър

Нинова: Има опасения за приемането на предложната актуализация на бюджета

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy