БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Ангелов: Изключително положителни данни в резултат на Covid мерките

На 3-о място сме по смъртност от Covid-19 в ЕС

Отчитаме изключително положителни данни като резултат от въведените противоепидемични мерки, съобщи на редовен брифинг за разпространението на коронавируса здравният министър Костадин Ангелов.

Излекуваните за последното денонощие са два пъти повече от новите случаи.

На седмична база ситуацията е същата – съответно 10 454 към 5170.

По отношение на заетостта на болничните легла на национална база – 32% са заети леглата за неусложнени пациенти, 47 на сто е заетостта с пациенти в усложнено състояние.

Медиците с положителни тестове – 9045 от началото на епидемията, активните случаи към момента са 2833, от които в лечебни заведения са 117, в интензивни структури – 7 души.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев уточни от своя страна, че заради празниците Европейският център за контрол на заболяванията не публикува данни за този период заради липсата на точност.

„На базата на това, с което разполагаме като данни, България продължава да се води официално на 24-то място по заболяемост в ЕС и на 5-о на Балканския полуостров. Съответно по отношение на смъртността – на 3-о място в ЕС“, съобщи доц. Кунчев.
Доц. Ангел Кунчев

У нас Кърджали, Разград и Габрово са трите области с най-ниска заболеваемост – под 120 на 100 000.

С най-висока са Враца, Русе и Варна.

Най-свой ред председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов посочи, че към момента ваксинираните в страната са около 7900 при много добра организация: „Към момента нямаме информация за странични влияния. Ако има такива, ще ви информираме“.

„Ще обявим резултата от мерките в средата на януари, както сме обещали“, съобщи още проф. Ангелов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Законови промени за пенсиите от допълнителното задължително осигуряване

Димитър

Продължава засиленият контрол по българо-турската граница заради мигрантския натиск

Димитър

България забрани влизането на пътуващи от Великобритания

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy