БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Ангел Стоев подаде оставка като областен управител

Ангел Стоев е подал оставка като областен управител на Пловдив. Заявлението е подадено тази сутрин, потвърдиха за Радио Пловдив от областната управа.

В мотивите си той пише: „Когато през миналата година бях поканен от служебното правителство да поема поста, приех, за да помогна на Майка България да премине успешно през труден период на политическа криза. С назначаването на редовно правителство считам своя дълг към Родината за изпълнен.

За да дам възможност да бъде назначен човек, който има необходимите умения и е готов да следва политиката на партиите, които са ви назначили, заявявам желанието си, в съответствие с чл. 29, ал. 3 от Закон за администрацията, да бъда освободен от заеманата длъжност възможно най-бързо“.

Припомням, че Стоев два пъти заемаше поста на областен управител на Пловдив, като първият път бе в периода 2021-2022 година.

Той е „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ от УНСС и доктор по философия от Академията на МВР – София. Бил е дългогодишен служител е на НСС и ДАНС, като е заемал длъжността директор на Регионална дирекция ДАНС – Пловдив.

Ангел Стоев бе член и на „Бизнесът за Пловдив“.

Източник: БНР

Подобни публикации

1029 нови случая на Covid-19 у нас при 10 774 теста

Димитър

Рекорден брой новозаразени с Covid-19, близо 10 000 положителни проби

Димитър

Спецакция срещу битовата престъпност в София

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy