ВАЖНИ ЗДРАВЕ

Англия: Ваксинацията може да не повлиява на нивата на Делта варианта на Covid-19 в тялото

Общественото здравеопазване на Англия (Public Health England, PHE) заяви в петък, че първоначални констатации показват, че наличното ниво на Делта варианта на коронавирус при някой, който е бил заразен, може да бъде същото, независимо от това дали даденото лице е било ваксинирано или не, съобщава Ройтерс

„Някои първоначални констатации показват, че нивата на вируса при тези, които са заразени с Делата варианта на Covid-19, които вече са били ваксинирани, може да са подобни на нивата на вируса, открити при неваксинирани хора“, се посочва в изявлението на Public Health England.

„Това може да има последици за инфекциозността на хората, независимо дали са били ваксинирани или не. Това обаче е ранен проучвателен анализ и са необходими допълнителни целеви проучвания, за да се потвърди дали това е така“, допълва Общественото здравеопазване на Англия.

Въпреки че това може да има отражение върху инфекциозността на дадения индивид, тези, които са били ваксинирани, все още са по-добре защитени от тези, които не са. Освен това данните също така предполагат, че един от изследваните варианти, VUI-21JUL-01 или B.1.621, може би избягва по-добре ефектите от ваксината или естествено произлезлия имунитет.

Източник: БНР

Подобни публикации

В Европа затягат мерките срещу Covid-19

Димитър

Григор Димитров срещу Даниил Медведев на централния корт

Димитър

Новите случаи на коронавирус са 550, положителни са 10,8% от тестовете

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy