БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Асен Василев: Не подценявам вота на недоверие

Министърът на финансите Асен Василев каза, по време на дебатите по вота на недоверие в парламента, че не подценява вота, тъй като, по думите му, докато нещо не е факт, нищо не е сигурно.

Василев защити работата на правителството като изтъкна, че то е дало ясна перспектива в каква посока трябва да се движи България и е започнало да прави трудни реформи, отлагани с десетилетия. Министърът на финансите акцентира и на законодателната дейност, свързана с Плана за възстановяване и устойчивост.

„Тези 66 мерки, които бяха заложени с второто плащане, които бяха изпълнени, всъщност придвижиха цели сектори на икономиката напред. Сектори, в които знаем, че има проблеми, които бяха замитани под килима. Започна да се придвижва напред и съдебната реформа. И не на последно място, защото зададохме ясна посока на България към Европа“, коментира той.

Асен Василев опроверга твърдения, че няма средства в бюджета до края на годината.

Министърът на финансите заяви, че за последната година спестяванията на домакинствата са се увеличили със 7 милиарда лева.

Източник: БНР

Подобни публикации

„Възраждане“ внася предложение: Да се отмени „зелената светлина“ на Скопие за ЕС

Димитър

8-годишно дете е пострадало след инцидент в Созопол

Димитър

Пореден протест срещу високите цени на горивата в Подбалкана

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy