СВЯТ

Байдън критикува процеса по ваксинация, първи случай на новия щам в САЩ

Новоизбраният американски президент Джо Байдън критикува сегашната администрация в Белия дом за скоростта на разпространение на ваксините за Covid-19. Байдън също така предупреди за влошаване на обстановката в следващите няколко седмици.

Очакваното влошаване на ситуацията кара американци да гледат с притеснение темповете на ваксинация. По изчисления на администрацията на Тръмп до края на месеца броят на ваксинираните би трябвало да е 20 милиона, но по данни на Центровете за контрол и превенция на заболяванията малко преди настъпването на новата година 2,1 милиона са получили първата доза от ваксината.

За Байдън масовото ваксиниране е „най-голямото оперативно предизвикателство“, пред което Америка е изправена като нация.

Новоизбраният президент обеща по-ефективни действия като влезе в длъжност на 20 януари и посочи, че администрацията на Тръмп изостава от плана си за разпространението на ваксините. Байдън също каза, че достигането на видимо подобрение на ситуацията може да отнеме няколко месеца.

Тръмп защити действията си като заяви, че федералното правителство е помогнало за бързата разработка на ваксини и че разпространението зависи от щатите.

Междувременно в щата Колорадо бе регистриран за първи път новият щам на коронавируса в страната. Губернаторът Джаред Полис съобщи, че заразеният – мъж на около 20 години, е в изолация.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ухан ще тества 12-те си милиона жители за Covid-19

Димитър

В Колумбия задържаха 1 тон кокаин, предназначен за България

Димитър

Край на стачките на медицинските сестри в Англия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy