СПОРТ

Баскетболният Балкан без фенове при пети мач във финалите

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) обяви решенията си след първите две срещи от полуфиналните плейофи между Балкан и Левски, и между Рилски спортист и Спартак (Плевен).

ДАС се запозна с доклада на дежурния представител на Българската федерация по баскетбол (БФБ) София Масларова от мача между Балкан и Левски, проведен на 14 май в Ботевград. Съветът наложи на Балкан имуществена санкция в размер на 1000 лева и провеждане на следващите 2 домакински срещи на клуба пред празни трибуни на основание чл.37 т.3 от ДАП на НБЛ за зрителска саморазправа чрез употреба на физическа сила с длъжностно лице в срещата с Левски. Решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен срок.

Санкцията поставя под въпрос евентуалното домакинство на Балкан, ако се стигне до пети мач в полуфиналната серия, която към момента ботевградчани водят с 2-0 победи. Третият двубой е днес в София.

Според рапорта на дежурния представител на БФБ София Масларова и рапорта старши съдията Мартин Хорозов, по време на почивката между втора и трета четвърт на срещата, докато съдиите Мартин Хорозов и Стефан Стефанов са се отправяли към съдийската стая, същите били пресрещнати от фен на Балкан, който блъснал с ръка главата на съдията Стефан Стефанов. Последните събития са се случили в момент, в който би следвало съдиите да бъдат съпровождани от охрана към съдийската стая, с оглед предотвратяване на подобни инциденти, което е задължение на клуба домакин. Според докладите, охраната се е появила едва след настъпване на инцидента, което води до извода, че не е била осигурена достатъчна охрана за обслужване на срещата.

В тази връзка Балкан бе санкциониран и с още 500 лева за неосигуряване на достатъчна охрана, както и с 200 лева за неизправни измервателни уреди. Според доклада на дежурния представител на БФБ, на два пъти по време на срещата е имало проблем с измервателните уреди, като при подновяване на играта, времето е стартирало на пулта за управление, но на часовниците не се е отразило изтичането на десет секунди, като това се е коригирало със закъснение. ДАС отправи указание до Балкан да бъдат отстранени нередовностите на измервателните уреди.

Подобни публикации

ММС даде стадион „Георги Аспарухов“ на концесия

Димитър

Без сериозно заболели от коронавирус на Игрите

Димитър

Англия ще се опита да развали прокобата срещу Германия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy