СПОРТ

Баскетболният Балкан без фенове при пети мач във финалите

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) обяви решенията си след първите две срещи от полуфиналните плейофи между Балкан и Левски, и между Рилски спортист и Спартак (Плевен).

ДАС се запозна с доклада на дежурния представител на Българската федерация по баскетбол (БФБ) София Масларова от мача между Балкан и Левски, проведен на 14 май в Ботевград. Съветът наложи на Балкан имуществена санкция в размер на 1000 лева и провеждане на следващите 2 домакински срещи на клуба пред празни трибуни на основание чл.37 т.3 от ДАП на НБЛ за зрителска саморазправа чрез употреба на физическа сила с длъжностно лице в срещата с Левски. Решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен срок.

Санкцията поставя под въпрос евентуалното домакинство на Балкан, ако се стигне до пети мач в полуфиналната серия, която към момента ботевградчани водят с 2-0 победи. Третият двубой е днес в София.

Според рапорта на дежурния представител на БФБ София Масларова и рапорта старши съдията Мартин Хорозов, по време на почивката между втора и трета четвърт на срещата, докато съдиите Мартин Хорозов и Стефан Стефанов са се отправяли към съдийската стая, същите били пресрещнати от фен на Балкан, който блъснал с ръка главата на съдията Стефан Стефанов. Последните събития са се случили в момент, в който би следвало съдиите да бъдат съпровождани от охрана към съдийската стая, с оглед предотвратяване на подобни инциденти, което е задължение на клуба домакин. Според докладите, охраната се е появила едва след настъпване на инцидента, което води до извода, че не е била осигурена достатъчна охрана за обслужване на срещата.

В тази връзка Балкан бе санкциониран и с още 500 лева за неосигуряване на достатъчна охрана, както и с 200 лева за неизправни измервателни уреди. Според доклада на дежурния представител на БФБ, на два пъти по време на срещата е имало проблем с измервателните уреди, като при подновяване на играта, времето е стартирало на пулта за управление, но на часовниците не се е отразило изтичането на десет секунди, като това се е коригирало със закъснение. ДАС отправи указание до Балкан да бъдат отстранени нередовностите на измервателните уреди.

Подобни публикации

Шампионската лига се завръща с двубои в Париж и Милано

Димитър

ЦСКА София и Черно море играят с поглед към върха

Димитър

Чилийски тенисист се раздели с треньора си, той може да работи с Григор Димитров

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy