БЪЛГАРИЯ

Безплатна правна помощ за граждани на Украйна, търсещи закрила в България

Министерството на правосъдието информира украинските граждани, които търсят закрила на територията на България, че могат да ползват безплатна правна помощ.

Консултациите за предоставяне на закрила, включително помощ при попълване на документи, се предоставят от адвокатите, вписани в Националния регистър за правна помощ във всички регионални центрове за консултиране към съответните адвокатски колегии.

От МВР припомнят, че гражданите на Украйна могат да удължат престоя си у нас по хуманитарни причини, тъй като идват у нас без визи, а това им дава право на престой от 90 дни. Те трябва да подадат заявление в дирекция „Миграция“ или в звената на службата към областните дирекции на МВР в страната.

Освен това, всеки гражданин на Украйна, който подаде заявление за международна закрила, има право на безплатно здравно обслужване на територията на страната ни.

Източник: БНР

Подобни публикации

КНСБ предупреди за протести, ако има 15% съкращения в администрацията

Димитър

Училищни директори искат междусрочната ваканция да бъде удължена

Димитър

Отбелязваме Международния ден в памет на жертвите на Холокоста

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy