БЪЛГАРИЯ

Безплатна правна помощ за граждани на Украйна, търсещи закрила в България

Министерството на правосъдието информира украинските граждани, които търсят закрила на територията на България, че могат да ползват безплатна правна помощ.

Консултациите за предоставяне на закрила, включително помощ при попълване на документи, се предоставят от адвокатите, вписани в Националния регистър за правна помощ във всички регионални центрове за консултиране към съответните адвокатски колегии.

От МВР припомнят, че гражданите на Украйна могат да удължат престоя си у нас по хуманитарни причини, тъй като идват у нас без визи, а това им дава право на престой от 90 дни. Те трябва да подадат заявление в дирекция „Миграция“ или в звената на службата към областните дирекции на МВР в страната.

Освен това, всеки гражданин на Украйна, който подаде заявление за международна закрила, има право на безплатно здравно обслужване на територията на страната ни.

Източник: БНР

Подобни публикации

Смолян: Covid ваксинация искат 347 от около 2600 души, работещи в образованието

Димитър

10,5% от българските граждани над 60 г. са с две дози ваксини срещу Covid-19

Димитър

КСНС заседава за интеграцията на РСМ и Албания в Европейския съюз

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy