БЪЛГАРИЯ

Безплатна правна помощ за граждани на Украйна, търсещи закрила в България

Министерството на правосъдието информира украинските граждани, които търсят закрила на територията на България, че могат да ползват безплатна правна помощ.

Консултациите за предоставяне на закрила, включително помощ при попълване на документи, се предоставят от адвокатите, вписани в Националния регистър за правна помощ във всички регионални центрове за консултиране към съответните адвокатски колегии.

От МВР припомнят, че гражданите на Украйна могат да удължат престоя си у нас по хуманитарни причини, тъй като идват у нас без визи, а това им дава право на престой от 90 дни. Те трябва да подадат заявление в дирекция „Миграция“ или в звената на службата към областните дирекции на МВР в страната.

Освен това, всеки гражданин на Украйна, който подаде заявление за международна закрила, има право на безплатно здравно обслужване на територията на страната ни.

Източник: БНР

Подобни публикации

Постоянен арест за шофьора, причинил тежката катастрофа на бул. „Сливница“ в София

Димитър

Празник на Светия Дух

Димитър

КЕВР решава за цената на газа за август

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy