БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Безплатни прегледи за ендометриоза в „Майчин дом“

Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ започна безплатни прегледи за ендометриоза, които ще продължат до края на март.

Ендометриозата засяга една от десет жени в репродуктивна възраст у нас и често води до редица проблеми, сред които безплодие. Д-р Дориан Босев пояснява:

„Диагностиката и лечението е хирургично. То най-вече е лапароскопско и миниинвазивно, а също така и с роботизирана хирургия. Дава много по-добри резултати от гледна точка на по-малко рецидиви на заболяването, от гледна точка на по-добро повлияване на болката при заболяването, от гледна точка на възможността за естествено забременяване при пациентките. Тоест това е златния стандарт, докато медикаментозното лечение може да бъде прилагано там, където не може да се приложи хирургично лечение или за долекуване на пациента“.

При лечението на гинекологични проблеми „Майчин дом“ е единствената държавна болница, която разполага с робота „Давинчи“ с възможност оперативните интервенции с него да се извършват по клинична пътека по Националната здравоосигурителна каса.

До момента в „Майчин дом“ са проведени над 120 успешни операции с робота „Давинчи“. Профилатичните прегледи се провеждат от водещи специалисти в тази област. Приемът е всеки ден от 13.00 до 15.00 ч., след записан предварително час.

Източник: БНР

Подобни публикации

Президентът ще присъства на церемония по ръкоположение на монсеньор Румен Станев

Димитър

Заловиха трима бракониери при нощна акция на язовир Камчия

Димитър

Обявяват резултатите от първото класиране за гимназиите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy