БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Безплатни прегледи за остеопороза в Перник

Безплатни прегледи за остеопороза организира на 26 август Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник. Приоритетно ще бъдат изследвани лежащо болните пациенти в лечебното заведение. Освен тях ще бъдат прегледани още 55 перничани.

Травматолог и физиотерапевт ще консултират пациентите за симптомите на заболяването, увеличаване на риска от фрактури, както и за необходимите последващи изследвания и действия. Също така, ще им бъде препоръчан хранителен и двигателен режим.

За да не се смесват потоците пациенти и за улеснение на трудно подвижните хора, прегледите ще се извършват на партерния етаж в кабинета на управителя на лечебното заведение при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Предстоящият безплатен скрининг е втори за това лято, като лимитът е изчерпан буквално за часове.

Намерението на здравното заведение е при нормализиране на епидемичната обстановка изследването да стане регулярно.

„На този етап обаче, с оглед нарастващия брой случаи на COVID-19, не можем да гарантираме трета дата през септември“, каза управителят Емил Ненков.

Източник: БНР

Подобни публикации

„Медиана“: ГЕРБ води с близо 10% на ПП, 8 формации имат шанс да влязат в НС

Димитър

НОИ актуализира електронния калкулатор за изчисляване на прогнозния размер на пенсията

Димитър

Трима служители на МВР на ръководни позиции прикривали действията на Георги Семерджиев

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy