БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Безплатни прегледи за рак на белия дроб в „Токуда“

Безплатни изследвания за рак на белия дроб се провеждат в университетската болница „Токуда“ в навечерието на Световния ден за борба с рака. Желаещите трябва да отговарят на определени условия и да са записали предварително час по телефона.

Скринингът за рак на белия дроб с компютърна томография открива заболяването преди появата на симптоми и дава най-голям шанс за излекуване.

Този вид рак е третият по честота, но с много по-лоша прогноза от рака на гърдата и на простатата. Най-често се открива в напреднал стадий, защото симптомите на заболяването се проявяват много късно. Безплатното му изследване в университетската болница е насочено към хора между 50 и 75 години, които нямат симптоми на такова заболяване, пушили са поне 30 години по кутия цигари на ден, пушат в момента или са отказали цигарите преди повече от 10 години. Предварителното записване на час става на телефон 02/403 47 89.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ден след изборите държавата ще тегли нов дълг от половин милиард лева

Димитър

86 излекувани от Covid-19 през последното денонощие в област Сливен

Димитър

Днес изтича крайният срок за регистрация в РИК на инициативните комитети

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy