БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Без зелени коридори тази седмица за Пловдив и областта

Тази седмица в Пловдив и областта няма да има зелени коридори за ваксинация срещу Ковид-19 – съобщи за Радио Пловдив заместник-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.
Той допълни, че получените вчера в инспекцията 4 700 дози ваксини личните лекари ще получат по 20 дози за имунизация на записаните пациенти. Приоритет все пак ще се дава на джипитата от по- отдалечените места на областта, където личните лекари обслужват по няколко села.

До 15 февруари заявките бяха за 30 000 желаещи да се ваксинират, а това, което сме раздали е твърде по- малко, призна д-р Аргиров. До сега сме получили общо 13 000 ваксини, изчисли той. Все още има и неизпълнени имунизации при педагозите, която да края на седмицата трябва да приключили.

Д- р Аргиров сподели, че има пропуски в организацията на партиите и общините и неточности в списъците с членове на СИК и ангажиранитите в избори служители и това затруднява работата на медиците. 1500 са членовете на секционни избирателни комисии, които трябва да бъдат ваксинирани.

„Има много неточности в подадените в РЗИ списъци с членове на избирателни комисии. Много от тях са непълни, а други неточни и неверни“ . Като пример даде ДКЦ -1, където в събота вместо записаните 160 души са имунизирани едва половината. В някои от случаите лекарите звънят по списъците, а вписаните дори не знаят, че ги очакват за ваксина, каза още д-р Аргиров.

„Има много неточности в подадените в РЗИ списъци с членове на избирателни комисии. Много от тях са непълни, а други неточни и неверни“ .

Източник: БНР

Подобни публикации

Кога ще се проведат ученическите олимпиади, отложени заради Covid мерките

Димитър

Предизборните кампании на партии и коалиции не могат да се финансират с повече от 3 млн. лв.

Димитър

439 са новите случаи на коронавирус, положителните проби са 6,9%

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy