СВЯТ

Бивша служителка на Фейсбук: Социалната мрежа вреди на децата и сее раздор

Бивша служителка на Фейсбук заяви пред американски законодатели, че сайтовете на компанията и приложенията ѝ „вредят на децата, сеят разделение и отслабват нашата демокрация“, предаде Би Би Си.

Франсис Хаугън, 37-годишна бивша продуктова мениджърка в социалната мрежа, остро разкритикува компанията на изслушване в Конгреса.

Фейсбук от своя страна е изправен пред засилващи се призиви за повече регулации.

Основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг отвърна на атаките като посочи, че скорошните събития са създали „фалшива картина“ на компанията.

В писмо до служителите той казва, че много от обвиненията „нямат никакъв смисъл“ и посочва усилията за борба с вредното съдържание, установяването на прозрачност и др.

„Грижим се дълбоко за въпроси като сигурност, благополучие и психично здраве“, подчертава още Зукърбърг.

В неделя Хаугън заяви пред тв Си Би Ес, че е предавал множество вътрешните документи на в. „Уолстрийт джърнъл“ през последните седмици.

Използвайки документите вестникът съобщи за изследване, проведено от Инстаграм, което показало, че приложението може да навреди на психичното здраве на момичетата.

По тези въпроси Хаугън бе изслушана във вторник от американски законодатели.

„Ръководството на компанията знае как да направи Фейсбук и Инстаграм по-безопасни, но няма да направи нужните промени, защото за тях астрономическите им печалби са по-важни от хората“, заяви тя.

Подобни публикации

За пръв път в историята си Иран започна обогатяване на уран до 63%

Димитър

В британския парламент гласуват доклад за „Партигейт“

Димитър

Гърция спасява стотици мигранти при силни ветрове край остров Крит

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy