БЪЛГАРИЯ

Бизнесът пише на премиера, настоява да бъде компенсиран за скъпия ток

Бизнесът настоя за компенсации на високите цени на електроенергията до края на годината. В писмо до премиера и ресорните министри, национално представените работодателски организации припомнят, че сега действащата схема изтича в края на септември и призоваха за спешни мерки за удължаване на помощта.

Евентуално забавяне на подобно решението за продължаване на компенсациите и през предстоящото тримесечие ще доведе до тежка ликвидна криза за огромната част от небитовите потребители на ел. енергия, с краен ефект – спиране на производства и съкращаване на работни места.

На фона на продължаващите серия от кризи, българският бизнес не е в състояние да понесе пореден ценови удар, се казва в писмото.

Бизнесът припомня, че в групата на небитовите потребители, освен предприятията, са и всички обществени институции – болници, училища, детски градини, музеи, театри, общински администрации.

В допълнение се настоява компенсациите да продължат и догодина, като бизнесът припомня, че програмата за компенсиране цените на тока не ползва средства от Държавния бюджет, а нейното прекратяване или влошаване на условията би обрекло огромна част от предприятията.

Източник: БНР

Подобни публикации

В края на януари обявите за работа надхвърлят 45 000

Димитър

Асоциацията на българската авиационна индустрия: Състоянието на гражданския авиосектор у нас е критично

Димитър

Кирил Петков ще се срещне с европейския комисар Елиза Ферейра

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy