БЪЛГАРИЯ

Близо 430 000 деца ще получават плодове, зеленчуци и мляко през новата учебна година

През новата учебна година близо 430 000 деца ще получават плодове, зеленчуци и млечни продукти по училищните схеми „Плод и мляко“. По тези схеми освен конвенционално произведени продукти, на децата и учениците ще се доставят и биологично произведени такива.

В Държавен фонд „Земеделие“ до момента са одобрени 101 доставчици на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти. През учебната година 2023/2024 плодове и зеленчуци ще получават близо 423 000 деца в 3 370 училища и детски градини, а млечни продукти ще се раздават в 3 336 учебни заведения с включени 426 000 деца.

Освен продуктите по двете училищни програми, като задължителна съпътстваща мярка ще се доставя и пчелен мед – най-малко 3 и не повече от 6 пъти за учебна година. Доставките ще се извършват при предварително уточнен и съгласуван с директора на учебното заведение график.

Фонд „Земеделие“ ще упражнява контрол над изпълнението на схемите, като ще следи стриктно за спазването на изискванията за качество и спазването на графиците за доставка.

През миналата учебна година фонд „Земеделие“ е изплатил на доставчици по двете схеми – „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ близо 44 млн. лв.

Източник: БНР

Подобни публикации

Главният прокурор атакува в КС текст от Наказателния кодекс, приет преди 5 години

Димитър

Приеха на първо четене промени в Закона за здравето

Димитър

Донев призова политическите партии да намерят допирни точки

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy