БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

БНБ: Б. Борисов не е собственик и не е в управителни органи на търговски банки

Българската народна банка излезе с официално съобщение, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е собственик и не участва в органи на управление на търговски банки в България.

От централната банка припомнят, че БНБ получава информация за всяко лице, придобило 3 и повече процента от акциите, с право на глас в банка и предварително одобрява всяко лице, което има намерение да придобие 10 и над 10 сто от капитала на банка в България.

„БНБ получава информация за всяко лице, придобило 3 и над 3 на сто от акциите с право на глас в банка, и предварително одобрява всяко лице, което има намерение да придобие 10 и над 10 сто от капитала на банка в България“, се казва в изявлението на банката.

„Банковата система е предпазена от непремерени изказвания в публичното пространство, вследствие на изградената надеждна надзорна и регулаторна рамка. Добра международна практика е политиците да се въздържат от подобни изказвания“, посочват от БНБ.

Източник: БНР

Подобни публикации

Две жени с коронавирус родиха здрави бебета в Пазарджик

Димитър

С декларация ГЕРБ попита кой е поставил решетки на входа на Народното събрание

Димитър

Почитаме Света Екатерина

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy