БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Болница „Лозенец“ става интензивен център за пациенти с Covid

Болница „Лозенец“ ще стане интензивен център за лечение на пациенти с Covid-19. Десет легла за лечение на пациенти с Covid, нуждаещи се от интензивна грижа, се откриват още утре в болница „Лозенец“ в София, обяви заместник здравният министър Димитър Петров. До понеделник леглата там трябва да станат поне 40.

Още легла ще се разкриват поетапно и в други лечебни заведения, заяви заместник здравният министър.

Между 40 и 60 легла ще се открият и в Многопрофилна белодробна болница „Св. София“. Крилото, предвидено за пациенти с коронавирус е към болница „Св. Иван Рилски“.

„Там стаите са почти готови, има кислород, ще се закупят респиратори, монитори, мониторни системи и всичко необходимо. Ще бъде постоянна база, която става като резервна база за интензивно лечение на Covid, евентуално и на други инфекции, ако се появят, като необходимост. Идеята е да се изпращат екипи от други болници, главно такива, които не лекуват Covid“.

Когато отделението не е заето от Covid болни, ще функционира като терапевтично към „Св. Иван Рилски“. Около 24 лекарски екипа ще са нужни на това отделение, допълни Петров.

От утре или от понеделник ще бъде спряна плановата дейност на болниците в София.

Източник: БНР

Подобни публикации

Новите ограничителни мерки за борба с коронавируса влизат в сила тази вечер

Димитър

Две отделения в областната болница на Благоевград остават за пациенти с Covid-19

Димитър

Властите ще следят за качеството на въздуха в района на Калотина

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy