БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Болница „Лозенец“ става интензивен център за пациенти с Covid

Болница „Лозенец“ ще стане интензивен център за лечение на пациенти с Covid-19. Десет легла за лечение на пациенти с Covid, нуждаещи се от интензивна грижа, се откриват още утре в болница „Лозенец“ в София, обяви заместник здравният министър Димитър Петров. До понеделник леглата там трябва да станат поне 40.

Още легла ще се разкриват поетапно и в други лечебни заведения, заяви заместник здравният министър.

Между 40 и 60 легла ще се открият и в Многопрофилна белодробна болница „Св. София“. Крилото, предвидено за пациенти с коронавирус е към болница „Св. Иван Рилски“.

„Там стаите са почти готови, има кислород, ще се закупят респиратори, монитори, мониторни системи и всичко необходимо. Ще бъде постоянна база, която става като резервна база за интензивно лечение на Covid, евентуално и на други инфекции, ако се появят, като необходимост. Идеята е да се изпращат екипи от други болници, главно такива, които не лекуват Covid“.

Когато отделението не е заето от Covid болни, ще функционира като терапевтично към „Св. Иван Рилски“. Около 24 лекарски екипа ще са нужни на това отделение, допълни Петров.

От утре или от понеделник ще бъде спряна плановата дейност на болниците в София.

Източник: БНР

Подобни публикации

Допълнителни имунизационни кабинети в Пернишко

Димитър

Ваксиниращи се на открито столичани предпочитат „Пфайзер“ и „Янсен“

Димитър

В САЩ откриха потенциално ново лекарство срещу Covid-19

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy