БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Болниците в област Велико Търново разкриха нови 20 Covid легла

Болниците в област Велико Търново разкриха нови 20 легла, за да поемат увеличаващите се пациенти с коронавирусна инфекция. Най-натоварена е общинската болница в Горна Оряховица, където е разкрита втора Covid реанимация.

Над 1000 са активните случаи на Covid-19 в област Велико Търново. На болнично лечение са 206 пациенти, които са заели 80 % от обособената разширена леглова база. В реанимациите в горнооряховската болница и в областната болница във Велико Търново за усложнените случаи са обособени 20 легла, които са заети.

Увеличават се децата с коронавирусна инфекция. В горнооряховската болница са приети пет, посочи д-р Иван Иванов, управител на второто по големина общинско лечебно заведение в страната:

„Детско отделение, тъй като то е в ремонт, част от него, и няма място за други деца, на практика то стана отделение за деца с Covid“.

Заболеваемостта в областта надхвърля 424 на 100 000. Разкриват се подвижни ваксинационни пунктове в селата в Еленския Балкан.

Източник: БНР

Подобни публикации

Около 700 души с трансплантации не са приоритетно ваксинирани срещу Covid

Димитър

Финансисти прогнозират повишение на лихвите по кредити за жилища до 5%

Димитър

НС: Отпада ограничението в броя на избирателните секции в чужбина

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy