БЪЛГАРИЯ

Борисов: Ваксинирането, това е най-важното

Има тенденция за облекчаване на здравната система, посочи премиерът

Наблюдава се тенденция към увеличаване броя на оздравелите от Covid-19 и спад на починалите и облекчаване на здравната система. Тези констатации направи премиерът Бойко Борисов по време на тазсутрешното си посещение в столична болница заедно със здравния министър Костадин Ангелов.

Борисов коментира и темата за ваксините

„Виждате, все повече информация, все повече ще обяснявате на хората, ще дойдат различни ваксини, за да могат личните лекари да кажат при кой каква е най-подходяща“.

Според премиера спасението на България и Европа от коронавируса е през ваксинирането.

„Ваксинирането. Това е най-важното. Аз мисля, че хората много бързо ще ги убедят вече докторите, които са се ваксинирали, като видят, че няма странични ефекти. Бъдете спокойни. Просто обяснявайте повече. След като най-добрите ни доктори се ваксинираха и продължават да се ваксинират, пациентите им вярват“.

Министър-председателят и министърът на здравеопазването провериха тази сутрин център за разпределение на пациенти с Covid-19 към една от болниците в София.

Източник: БНР

Подобни публикации

Отбелязваме 148 г. от гибелта на Васил Левски

Димитър

Кола блъсна 51-годишна жена на пешеходна пътека в Бургас

Димитър

Премиерът поиска от полицаите и невъзможното: Спрете войната по пътищата!

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy