БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Борисов: Кирчо и Асен си късат ризата, за да защитят „Лукойл“

От партия ГЕРБ заявиха, че ще работят за „100% диверсификация от „Газпром“. Служебното правителство да не се връща към нов договор с руската компания, призова лидерът на партията Бойко Борисов.

Относно опитите на служебния премиер Гълъб Донев да защити ходовете на правителството за подновяването на договора с „Газпром“ и вчерашните твърдения на Асен Василев и Кирил Петков за това, че монополната точка за внос на петрол е нефтеното пристанище, отдадено на концесия на „Лукойл Нефтохим“, Бойко Борисов каза:
„Видях Кирчо и Асен как си късат ризата, за да защитят „Лукойл“ – че това била единствената точка и откъде ще влезе петрол. В момента корабите са на „Litasco“. Както може „Litasco“ да вкарва петрол, така може и БЕХ – първото ни предложение – също да вкарва петрол и да получаваме с 1,20 лв. по-евтин бензин и нафта“. И още:

„Вчера видях как се бранят руските компании „Лукойл“ и „Газпром“ от двете лобита“.

Борисов обвини в лъжа Кирил Петков и Асен Василев, които твърдят, че нефтеното пристанище край Бургас е отдадено на 35-годишна концесия и заяви, че то всъщност е част от активите на „Лукойл Нефтофим“, а на концесия е отдадена акваторията му.

Междувременно бившият министър на енергетиката Делян Добрев отново покани на дебат за цената на газа Кирил Петков и Асен Василев:

„Асен Василев и Кирил Петков, ако обичат, да заповядат в която искат телевизия, в колкото искат часа, за да уточним истината“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Плевнелиев и Паси разговарят с представители на ДПС

Димитър

Собственици на жилища искат помощ от държавата за технически паспорт на сградата

Димитър

Птицевъдите отлагат националния си протест

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy