БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Борисов към Ангелов: Там, където чакат, пуснете зеления коридор

Там, където има чакащи, пуснете зеления коридор за ваксиниране. Очакваните утре дози ваксини на „Пфайзер/Бионтек“ ги пазите за СИК-овете и РИК-овете – с тези думи, цитирани от БГНЕС, премиерът Бойко Борисов се обърна към здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Днес министър-председателят е в „Пирогов”, където разгледа детското отделение на болницата. Заедно с него са здравния министър и директора на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

Премиерът поръча на здравния министър да има ваксини за членовете на изборната администрация и отбеляза, че очакваната утре доставка от 21 060 дози от препарата на „Пфайзер/Бионтек“ трябва да се запазят именно за СИК и РИК.

„За тях сме запазили, по-скоро искаме да преценим дали да пуснем зелените коридори“, отвърна проф. Костадин Ангелов.

„По обяд ще преценим – възможно ли е да ги възстановим, защото в различните области по различен начин протичат фазите от националния ваксинационен план“, каза още здравния министър.

От своя страна Бойко Борисов каза: „Там, където чакат, пуснете зеления коридор“.

Източник: БНР

Подобни публикации

В Гърция променят Наказателния кодекс заради насилието над деца

Димитър

Осем подсъдими бяха признати за виновни за атентатите в Брюксел през 2016 г.

Димитър

На 1 февруари почитаме жертвите на комунизма

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy