БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Борисов настоя: България трябва да продължи да помага на приятелска Украйна!

„Ако до преди 12 месеца цивилизованият западен свят не вярваше, че е възможна война на територията на Стария континент, то днес не можем да повярваме докъде е способен да стигне един диктатор като Путин, в стремежа си към разруха“, написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Facebook.

„Още в началото на руската агресия, ние от ГЕРБ бяхме първите, които поискахме предоставяне на 100% всеобхватна помощ за Украйна, включително и военна. Въпреки активната съпротива на тогавашното боязливо и нерешително редовно правителство на Кирил Петков, нашата парламентарна група успя да изработи и приеме законопроект, с който да задължи Министерския съвет да предостави военна и военно-техническа помощ на Украйна, която вече е факт“, пише той.

По думите му, сега пред България, няма друг избор освен да застане от правилната страна на историята.

„Събитията, които се случват на едва 400 км. от границите ни са добър повод да се замислим какво представляват категории като сигурност и стабилност, които в дни на просперитет приемаме за даденост, но една бърза „промяна“ е в състояние да разруши за дни. България трябва да продължи да помага на приятелска Украйна. Българите трябва да помогнем на България“, настоява Бойко Борисов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Министър Асен Василев разпореди одит на Агенцията за държавна финансова инспекция

Димитър

Доставят до дни лекарството L-thyroxin за лечение на щитовидната жлеза в аптеките

Димитър

Автобус е горял на столичния булевард „Копенхаген“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy