БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Борисов на четири очи пред Плевнелиев: Готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ

Бойко Борисов ми каза вчера, че е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ, обяви президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев.

„Борисов e готов да го направи и го е заявявал многократно, включително и в разговори с Кирил Петков. Борисов винаги е бил „за“ европейското развитие на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е създал и той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор“, добави той.

Плевнелиев обясни пред bTV, че Борисов ясно осъзнава, че хората ще искат да видят нови лица.

„Той винаги е бил готов да постави решенията пред собственото си его и разрушителността. И аз съм сигурен, че той може да бъде част от един позитивен сценарий, в който България се ускорява за стратегически инвестиции, златен дъжд от еврофондове, влизане в еврозоната и в Шенген“, добави Плевнелиев.

Според него няма как да не се мине през избори.

„Чак тогава се надявам да видя отговорно отношение и да направим правителство на националното съгласие за ускорена интеграция на България в сърцето на Европа. Дано да се получи“, каза още Росен Плевнелиев.

Източник: БНР

Подобни публикации

КНСБ представя Меморандум за социално-икономическото развитие на страната

Димитър

Държавата ще отпусне по-голямата част от средствата за водата за поливане на земеделските стопани

Димитър

Министър Славов осъди поведението на представители на „Възраждане“ по време на филмовата програма „София Прайд“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy