БЪЛГАРИЯ

Борисов провери строежа на учебна база за Силите за специални операции

Премиерът Бойко Борисов е проверил строителството на учебно-тренировъчния комплекс за нуждите на Силите за специални операции на полигона „Црънча“. Това стана ясно от излъчване в страницата на премиера в социалната мрежа,

Строителството на полигона започна през май. На етапи ще бъдат изградени нови помещения за военните и тренировъчни съоръжения. По думите на командира на Силите за специални операции генерал-майор Явор Матеев за 6 милиона лева. Очаква се през март да бъдат готови.

Генерал-майор Явор Матеев каза, че преди няколко месеца са получили нови каски. Има поръчка за прибори за нощно виждане от българска фирма.

Наскоро Министерството на отбраната подписа договор за 98 бойни машини за Силите за специални операции. Договорът е с българска фирма и е на стойност 50 милиона лева за следващите три години.

Генерал Матеев увери министъра на отбраната Красимир Каракачанов, че специалните сили са готови да бъдат ваксинирани с новата ваксина срещу Covid-19.

Източник: БНР

Подобни публикации

Наводненията в Карловско: Земеделци могат да подават искове за подпомагане

Димитър

Арест за неспазване на противоепидемичните мерки в София

Димитър

Британският министър за Европа е на посещение у нас

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy