БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

БСП внесе сигнал до прокуратурата за предполагаема злоупотреба с евросредства срещу социалния министър

БСП внесе сигнал до прокуратурата срещу вицепремиера и социален министър Лазар Лазаров заради съмнения за злоупотреба с евросредства. Социалистите смятат, че неправомерно са изразходвани пари по Плана за възстановяване и устойчивост.

Червеният депутат и бивш социален министър Георги Гьоков обясни, че става въпрос за създаване на регионални центрове за подкрепа модернизирането на предприятията за социалната икономика и закупуване на имоти:

„Проектът за развитие на социалната икономика на обща стойност близо 27 млн. е разработен в два компонента – по компонент 1 – 24 млн. и по компонент 2 – 3 млн. Няма логика, няма и необходимост държавата да похарчи едно огромно количество средства, не за подкрепа на социалната икономика, а за закупуване на имоти. При условие че нейните имоти пустеят в различни градове. Смятам, че с нашия сигнал прокуратурата ще намери достатъчно основания да потърси отговорност на хората, които, според нас, са действали неправомерно в случая“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ваксината „Пфайзер“ намалила с 98% смъртността в домове за възрастни в Испания

Димитър

Огнище на Covid-19 в дом за умствено изостанали в село Пчелище

Димитър

Националите ни искат да продължат възхода си с успех в Литва

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy