БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

БСП иска одит от Сметната палата на дружеството „Монтажи“ АД

БСП иска Сметната палата да направи одит на дружеството „Монтажи“ АД, избрано за ремонт на язовири, посочени от правителството. Социалистите смятат, че не е спазен Законът за обществените поръчки. Депутатът Румен Гечев обяви, че БСП внася в Народното събрание проекторешение и иска проверката да обхване периода 2017-2020 г.:

„Има ли дружеството необходимия капацитет – технически и човешки ресурси, за извършване на посочената дейност? Ползва ли дружеството подизпълнители и какви са критериите те да бъдат подбрани? С какви документи се доказва качеството на изпълнение извън обяснените критерии за избор? Ние искаме НС да приеме решение за възлагане на проверка от страна на Сметната палата. Ние знаем отговорите на тези въпроси и те са изключително обезпокоителни“.

БСП обяви, че разполага с информация кои са частните фирми, които са усвоили държавни средства, а ремонти на места дори не са извършвани. Румен Гечев уточни, че става дума за 500 милиона лева, отпуснати от държавата за ремонта на 416 язовира.

„Това може да се окаже един от венците на предизборната корупция на управляващите и Сметната палата трябва да уточни кои са тези фирми, да видим какви интересни личности евентуално са имали въздействие върху „Монтажи“ за разпределението на тези средства. Някои чекмеджета се пълнят всеки ден, но ние искаме да видим защо не се пълнят язовирите и защо те не отговарят на техническите параметри, а те не отговарят, защото парите не отиват там, където трябва да отиват“, коментира още Гечев.

Източник: БНР

Подобни публикации

Трагичен инцидент: Мъж загина при пожар в столичния квартал „Левски Г“

Димитър

Вече са издадени 500 000 електронни рецепти

Димитър

Варна посреща кораба „Св. св. Кирил и Методий“ след първата експедиция до Антарктида

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy