БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

БСП кани парламентарно представените партии на бюджетни консултации днес

БСП покани всички парламентарно представени партии на среща в Народното събрание днес, на която да бъде обсъдена макрорамката на бюджета за следващата година, както и да се търси съгласие по спешните мерки за подкрепа на семействата и икономиката до края на годината.

БСП поставя на масата ключовите теми за българските граждани като високите цени, ниските доходи, инфлацията и липсата на предвидимост.

Парламентарните партии трябва да обсъдят спешни мерки, свързани с тавана на цените на ток, газ, вода и парно, за които левицата отдавна настоява, както и бюджета за 2023 г. Социалистите са категорични, че преговорите за съставяне на правителство трябва да вървят успоредно с гласуването на финансовата рамка за следващата година.

„Дори да няма кабинет, Бюджет трябва да има“, заявява лидерът на партията Корнелия Нинова: „Ние разбираме, че сега най-важни са инфлацията, доходите, цените, бедността и преминаването през тежката зима. Таван на цени – ток, газ, парно и вода, които трябва да влязат и в бюджета за 2023 година“.

БСП призова политическите сили в парламента за отговорност, за да бъде обсъдена макрорамката за Бюджет 2023 и ще търси съгласие по спешните мерки за подкрепа на семействата и икономиката до края на годината. От „Продължаваме промяната“ ще се отзоват на поканата на БСП.

ГЕРБ също ще отидат на разговори със социалистите:

„Важни са темите. Най-вероятно – ще. Хубаво е все пак да си говорим“, заяви  Екатерина Захариева.

„Аз не знам до какви общи решения можем да стигнем с хората, които са ни вкарали в тази ситуация. Нинова и левите бюджети на Асен Василев са ни докарали точно до положението на галопираща инфлация да притиска и задушава бизнесите и гражданите“, зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

От „Демократична България“ смятат, че такъв диалог е ненужен и тези разговори трябва да се водят от служебния финансов министър и парламентарно представените партии, посочиха от дясната коалиция.

Източник: БНР

Подобни публикации

110 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

Има такъв народ откри офис в Костинброд и обеща решетки за управляващите

admin

Осмо издание на Маратона на приятелството в Плевен

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy