БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

БСП напуска коалицията, ако МС изпрати военна помощ за Украйна

БСП ще напусне коалицията, ако МС гласува военна помощ за Украйна – това заяви на борсата в Първенец вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Според нея трябва да се изчака какво решение в сряда ще вземе Народното събрание. „Много неща се говорят, мнозинството е „За“ да се възложи това на правителството, други са против“, коментира тя и повтори, че ако правителството гласува изпращането на военната помощ, БСП ще  напусне.

Въпреки това тя не прогнозира предсрочни избори. Нинова още веднъж повтори, че нито един патрон от България не е изпратен за Украйна и Русия. „България изнася оръжие за 50 страни, ако новият собственик на продукцията я изпраща за Украйна това е негово решение“, уточни тя.

На борсата в Първенец тя се срещна с производители и търговци, за да обсъди помощ за бранша. Производството на плодове и зеленчуци миналата година е подкрепено от държавата с 29 милиона лева, а тази година помощта е 53 милиона, като се предлага в актуализацията да бъдат отделени още 100 милиона лева.

„Бизнесът трябва да бъде подкрепен, заради високите цени на ел. енергията и на торовете, като помощта от 300 лева на мегаватчас от правителството остане и занапред“. Корнелия Нинова предлага и държавна помощ под формата на торове.

Тя отново потвърди позицията, че при по- скъпи доставки на газ, след решението на Газпром да спре синьото гориво за страната ни, държавата трябва да поеме разликата в цената.

Източник: БНР

Подобни публикации

Румен Радев: Витоша се превръща в музей на ръждясали лифтове и съоръжения

Димитър

3121 нови случая на коронавирус у нас при 17 277 теста

Димитър

Съдът в Русе заседава по дело срещу Пламен Бобоков за нерегистрирани културни ценности

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy