БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

БСП обвини служебното правителство в неуважение към парламента

БСП обвини служебното правителство в неуважение към парламента. Причината е писмо, изпратено до деловодството на НС, в което вицепремиерът Атанас Пеканов моли да не бъде включван в дневния ред за изслушване тази седмица поради командировка в чужбина. В декларация от парламентарната трибуна Георги Свиленски заяви:

„В случая имаме отказа от вицепремиера Атанас Пеканов да си изпълнява конституционните задължения под предлог, че е в чужбина.

Г-н президент, ако Вие виждате в правилника разпит на министри, искам да Ви уверя, че тук провеждаме изслушване и защитаваме интересите на българските граждани. Разпит на министри вероятно ще се наложи да се прави след приключване мандата на служебния кабинет от други институции, но не от НС“.

Той призова председателят на парламента Росен Желязков да провери кога е полетът на Пеканов и завръщането му в страната.

Изслушването му е точка първа в дневния ред за утре. Той трябва да отговори дали изпълняват решението на парламента за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта „Енергетика“.

Свиленски поиска още да бъде поканен за изслушване още един член на кабинета – министърът на енергетиката Росен Христов.

В началото на заседанието двама нови депутати се заклеха – това са Петър Георгиев Петров от ПП-ДБ, който влиза на мястото на отказалата се Лена Бориславова, и Любен Дилов от ГЕРБ-СДС, който пропусна първите заседания на 49-ия парламент.

Източник: БНР

Подобни публикации

Образувано е досъдебно производство за твърденията на министър Йоловски за натиск върху него

Димитър

Левски препъна Лудогорец и направи услуга на ЦСКА София

Димитър

28 мигранти от Афганистан е заловил автопатрул на МВР в района на Ихтиман

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy