БЪЛГАРИЯ

Бургаски полицаи разкриха депо за подпомагане на нелегални мигранти

Неутрализирано е депо за събиране и подпомагане на нелегално преминали в България мигранти, съобщават от ОД на МВР Бургас. То е било разположено в постройка към действащо животновъдно стопанство край карнобатското село Сърнево. По време на полицейската акция са открити шестима мигранти, които изчаквали да бъдат отведени до точка в близост до магистрала „Тракия”, откъдето да бъдат отвозени до София.

Констатирано е, че депото, действало от около месец и е обслужвано от двама български граждани. Единият е от с. Сърнево, а вторият от близкото село Черково. Те посрещали мигрантите, идващи пеша по предварително зададена локация, давали им подслон, храна и ги подпомагали с дрехи. Двамата българи са задържани първоначално за 24 часа, а впоследствие с прокурорско постановление за срок до 72 часа, като им е повдигнато обвинение.

Други 27 лица са задържани в резултат на проведената в Бургаски регион специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и превенция на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите. Образувани са 12 бързи производства и пет досъдебни производства.

Служителите от участък “Победа” при Първо Районно управление – Бургас, са задържали три лица. Две за притежание на наркотици, а в третото са открити тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на версия. Служителите от Четвърто Районно управление – Бургас са задържали четирима. Трима от тях, съпричастни към притежаване на метамфетамин и марихуана и един, който е обявен за издирване за повдигане на обвинение.

Проверени са 877 автомобила и 1314 лица, като са установени 16 лица, обявени за издирване. Извършени са проверки и на над десет адреса и 192 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места.

В проверките се включиха служители на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.

Източник: БНР

Подобни публикации

Социалният министър ще бъде изслушан в ресорната парламентарна комисия

Димитър

Фотографът Виктор Димчев отново преброи протестиращите тази вечер (СНИМКА)

admin

275 са новите случаи на коронавирус у нас, под 5% положителни проби

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy