БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Бургас чества празника си с музика, самочувствие и рибен курбан

Православната църква почита днес свети Николай Чудотворец, а Бургас чества своя празник. Той ще бъде отбелязан с богата програма.

На 8 открити сцени през целия ден ще звучат музикални изпълнения на певци, групи и танцови състави, а на 7 пункта в града ще се раздава рибен курбан.

Кулминацията на тържествата е празничният концерт на площад „Тройката“, на който ще бъдат запалени светлините на Коледната елха,

По традиция празникът ще започне с тържествена Света литургия в храм „Св. Николай Чудотворец“. Венци и цветя ще бъдат поднесени на паметника на благодетеля на Бургас – Александър Георгиев Коджакафалията.

Трите големи музея – Историческият, Археологическият и Природонаучният ще бъдат отворени за безплатни посещения. Арт-базари и никулденски ателиета ще има на много места в града. Бургас посреща със самочувствие своя празник каза кметът на града Димитър Николов:

„С град, който успява да се справя с предизвикателствата, защото през последните години проблемите и трудностите бяха много, но аз съм оптимист и съм доволен, че въпреки трудностите, Бургас си изпълнява ангажиментите и проектите, които бяха стартирани, всички се довършват“.

За първи път молебен за благоденствие на Бургас ще бъде отслужен в центъра на града. С литийно шествие, заупокойна молитва и хвърляне на венци и цветя в морето ще бъде почетена паметта на загиналите рибари и моряци. В 17.30 ще започне големият никулденски концерт.
На бургазлии кметът Николов пожела: „На всички, които са родени с морски дух в сърцето – да бъдат успешни във всички свои начинания, в най-светлите ни християнски празници нека доброто и любовта озари всеки бургаски дом“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надежда да бъде възстановен политическият диалог в България

Димитър

43 случая на Делта щам и един на южноафрикански от 1 до 25 юни у нас

Димитър

Президентът на Хаити е убит при нападение в дома си

Димитър

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy