СВЯТ

Бурята Киърън връхлетя Британските острови

Бурята Киърън връхлетя Британските острови с ветрове от 160 километра в час. Метеоролозите издадоха предупреждения за опасност за живота на много места.

Югозападна Англия в момента поема основния удар на бурята. 7 000 души останаха без електричество в графство Корнуол и около 500 в Девън. В двете графства влакове почти не се движат. Пътниците бяха предупредени да не използват железопътен транспорт. Тежко е състоянието по пътищата, някои от тях са затворени от паднали дървета. Над 300 училища в Южна Англия са затворени. Евакуирани бяха жители на остров Джърси в Ламанша след като силните ветрове отнесоха покривите на къщите ми и изпотрошиха прозорците им.

Медиите разпространиха кадри от градушка на острова с елипсовидна форма и размер от 7 сантиметра. Бурята напредва бързо към Югоизточна Англия с особено тревожни прогнози за пристанището Дувър, откъдето се осъществяват основните фериботни връзки с Франция.

Източник: БНР

Подобни публикации

Работници в сферата на металостроенето в Германия излизат на протест

Димитър

Covid-19 е отнел над 1 милион живота тази година

Димитър

Безредици в Париж, след като полицай застреля младеж

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy