ИКОНОМИКА

Българите във финансов плен заради К-19

Над 60% от българите са намалили финансовите си разходи по време на COVID-19. Сметката показва, че това е средно с 500 лв. месечно. Хората са се отказали основно от спонтанни покупки в магазините, показват данни на кредитни институции, информира Нова тв.

Същевременно значителен процент от българите са ограничили посещенията си в ресторанти по време на кризата- 74%, след това се нареждат пътувания и почивка – 54%, фитнес и козметични процедури 37%, а 49 % са свели до минимум пазаруването на дрехи и обувки.

„Хората ходят на заведения, когато са спокойни за приходите си, за здравето си, заведенията са лукс – нормално е, когато човек свива бюджета да се лишава от най-ненужните неща.

Хората са притеснени от втора вълна. Забелязва се при една и съща бройка посещаемост на заведението – по-нисък оборот, т.е хората харчат по-малко. В големите градове оборотът е спаднал с 45-50%”, заяви Ричард Алибегов от Асоциация на заведенията.

Източник: Блиц

Подобни публикации

Десет златни съвета за ипотечните кредити

admin

Правителството гласува промени в закона за бюджета, които засягат осигурителния праг

admin

Къде можете да получите кредит според нуждите си?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy