ИКОНОМИКА

Българите във финансов плен заради К-19

Над 60% от българите са намалили финансовите си разходи по време на COVID-19. Сметката показва, че това е средно с 500 лв. месечно. Хората са се отказали основно от спонтанни покупки в магазините, показват данни на кредитни институции, информира Нова тв.

Същевременно значителен процент от българите са ограничили посещенията си в ресторанти по време на кризата- 74%, след това се нареждат пътувания и почивка – 54%, фитнес и козметични процедури 37%, а 49 % са свели до минимум пазаруването на дрехи и обувки.

„Хората ходят на заведения, когато са спокойни за приходите си, за здравето си, заведенията са лукс – нормално е, когато човек свива бюджета да се лишава от най-ненужните неща.

Хората са притеснени от втора вълна. Забелязва се при една и съща бройка посещаемост на заведението – по-нисък оборот, т.е хората харчат по-малко. В големите градове оборотът е спаднал с 45-50%”, заяви Ричард Алибегов от Асоциация на заведенията.

Източник: Блиц

Подобни публикации

Мярката 60/40 е запазила над 22 хил. работни места в туризма

admin

Тайната на правилното общуване с кредитен инспектор

Димитър

Промяна в сроковете за подаване на ГФО за 2020 г. Промени и в годишните авансови вноски за 2021 г.

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy