БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

България желае домакинство на черноморския компонент на Военноморското командване на НАТО

България е заявила интерес да е домакин на регионалния военноморски компонент на Военноморското командване на НАТО за региона на Черно море (MARCOM). Тази позиция е припомнил министърът на отбраната Георги Панайотов по време на срещата с колегите му от формата Б-9 в румънската столица Букурещ.

По време на срещата министър Георги Панайотов е заявил подкрепата на България за засилването партньорството между НАТО и ЕС в областта на отбраната и сигурността. В обща позиция министрите на отбраната от НАТО на Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия са призовали бъдещата Стратегическа концепция на НАТО да отрази и заплахите и предизвикателствата по Източния фланг на Алианса.

В документа от срещата е била записана и загриженост за обстановката на границата с Беларус и солидарност със засегнатите съюзници Полша, Литва и Латвия.

Изразена бе и обща тревога, относно действията на Русия по целия Източен фланг на Алианса от Балтийско до Черно море и особено от струпването на сили и средства в непосредствена близост до украинската граница.

Източник: БНР

Подобни публикации

Промяна в организацията на движение в центъра на София

Димитър

Днес е Зимният Кръстовден

Димитър

Депутатите се заеха с промени в парламентарни комисии

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy