БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

България изпраща в Турция 4 тона хуманитарна помощ и 9-има спасител

България изпраща още помощ към пострадалите от земетресението райони на Турция – на борда на двата военни самолета „Спартан“.

С полет от летище “Враждебна” тази сутрин заминава хуманитарна помощ – топли завивки и спални комплекти, осигурени от Българския червен кръст, както и 9-има спасители.

Това съобщи главен комисар Александър Джартов, като уточни, че със същия полет следобед ще бъдат върнати първите изпратени спасители, както и кучетата, които търсеха оцелели.

„Днес изпращаме хуманитарна помощ, която е малко повече от четири тона и се състои основно от топли завивки. Тя е осигурена от Българския червен кръст . Допълнително изпращаме и екип от 9 спасители – 8 от столична община и един от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, които да подменят екипа, който беше изпратен в понеделник“, каза той.

За момента няма да бъде изпращан нов екип специално обучени кучета в южната ни съседка, каза още главен комисар Александър Джартов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

„Кучетата, предполагам, че са добре, те ще се приберат също днес, защото знаете, че при такива ситуации те се изморяват изключително и в един момент стават неефективни. Ние трябва да им дадем възможност да се възстановят. Прибират се следобед заедно с екипа на Столична община и служителя на Главната дирекция.“

Превоз на дарения организират и от Съюза на международните превозвачи у нас.

Източник: БНР

Подобни публикации

Лудогорец ще търси задължителен успех в Загреб

Димитър

Словесен сблъсък между САЩ и Русия относно блокирания износ на зърно от Украйна

Димитър

МЗ: До дни България влиза в оранжевата зона за Covid заболеваемост

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy