БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

България няма да изпраща оръжия за Украйна

Премиерът Кирил Петков заяви, че България няма да изпраща оръжие за Украйна. В Садово той увери, че управляващите ще се придържат към коалиционното споразумение и страната ни няма да изпраща поисканата с нота от украинския посланик военна помощ.

Тази дискусия дали ще даваме оръжия на Украйна или не, я водихме, имаме решение на НС, ще спазваме решението, коментира Петков. Той добави, че първите тукраински ехники за ремонт идват, както страната ни е обещала.

Не смятам, че на всеки две седмици трябва да отваряме тази тема наново, това което направихме за Украйна на ниво подкрепа за бежанци, средства, вкарали сме всякакви помощи хуманитарни, ще ремонтираме техни техники – бойни машини, това, че всичките мерки сме подкрепили, когато става дума за санкциите за Русия. Българската държава сме направили достатъчно за тяхната подкрепа и ще продължим, заяви Кирил Петков.

Източник: БНР

Подобни публикации

Старт на процедурата за избор на нов управител на БНБ

Димитър

Ремонтите на инфраструктурата да са според процента риск на обекта, а не според отдалечеността

Димитър

Патриарх Неофит е в болница, в момента е стабилизиран

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy