ВАЖНИ СПОРТ

Българка с награда за заслуги от МОК

Българката Величка Недялкова бе отличена от МОК миналата вечер с изключително престижната награда „За цялостни заслуги“ по време на връчването на призовете Golden Rings за най-добро отразяване на олимпийските игри в Токио.

Трофеите бяха в 12 категории: Най-добро отразяване; Най-добър профил на спортист; Най-добро съдържание за равенство и приобщаване; Най-добра иновация; Най-добра дигитална олимпийска услуга; Най-добър олимпийски игрален/документален филм; Най-добра олимпийска програма; Най-добра промоция в ефир; Най-добро съдържание/продукция в социалните медии; Дигитално приобщаване на феновете; Най-добър коментар и Награда за цялостни заслуги.

Повечето от тези призове бяха спечелени от лидери в световната тв продукция, мегакомпании като NBC Universal, TV Globo, Eurosport Discovery, NHK, CBC/Radio-Canada, 7Network, OBS, France TV, 7Network, SBS, BBC и др. В тази престижна компания място намери и работещата в момента за втора германска телевизия българка Величка Недялкова, единствена носителка на най-престижната награда „За цялостни заслуги“.

„Нямам думи да опиша какво означава тази награда за мен. Горда съм и силно развълнувана с нея. Стартирах с отразяването на олимпийските игри в Москва през 1980 г. и вече имам зад гърба си 10 летни и 10 зимни олимпиади“, каза през сълзи Недялкова при получаването на приза, като благодари на всички, които са и помогнали през годините, особено в последните трудни за олимпийското движение и за телевизиите месеци.“

Величка Недялкова е дългогодишен служител на БНТ, отговаряща за излъчването на големи международни продукции като олимпийски игри, световни и европейски първенства по футбол и др. През 90-те години на миналия век тя се утвърди като един от водещите световни капацитети по тв отразяване на мащабни спортни събития, изискващи голям потенциал, технологичен и човешки ресурс и логистика. Нейната ценна експертиза, огромна работоспособност и полиглотски умения са забелязани от ръководството на ZDF и тя от няколко десетилетия е сред най-ценните кадри и основен продуцент на германската обществена телевизия при преките предавания от цял свят.

Източник: БНР

Подобни публикации

ЕС забранява отделни двустранни споразумения с Великобритания при Брекзит без сделка

Димитър

Роберто Манчини: Попаднахме в група с много капани

Димитър

Среща на върха на НАТО започва в Мадрид

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy