ВАЖНИ ЗДРАВЕ

Български лекар от МВР проговори и каза истината за вируса

Ако сте на възраст под 50 години е по-вероятно да спечелите от лотарията, отколкото да умрете от новия коронавирус COVID-19, коментира Д-р Веселин Йолов от Медицинския институт на МВР.

„Ако наистина сте заразени с коронавирус, това все още не е причина за паника, защото: 81% от случаите протичат в лека форма. 14% от случаите са умерени. Само 5% от случаите са критични“, посочва Д-р Йолов във фейсбук.

„Освен това, ако погледнете възрастта на тези, които умират от този вирус, смъртността за хората под 50-годишна възраст е само 0,2%“.

„Това означава, че дори и да се заразите с вируса, най-вероятно ще се възстановите от него“, подчертава Д-р Йолов и дава за сравнение, че смъртността от атипична пневмония е 10%, докато при COVID-19 е едва 3,4%.

„Да вземем един от най-лошите дни досега. На същия ден: 26 283 души са починали от рак. 24 641 души са починали от сърдечни заболявания. 4 300 души са починали от диабет:, отчита експертът и добавя, че в цял свят „комарите убиват 2 740 души всеки ден.

Хората убиват 1 300 души всеки ден. Змиите убиват 137 души всеки ден“.

„Всичко това идва да покаже, че няма нужда от излишна паника. Спрете да изкупувате всевъзможни лекарства от аптеките, не се запасявайте с хранителни продукти все едно идва краят на света. Обръщайте внимание на добрата лична хигиена, поддържайте имунитета чрез добра храна и качествени витамини и си живейте живота“, съветва Д-р Йолов. / 365novini.com

Подобни публикации

Даниел Асенов започна с убедителна победа в Токио

Димитър

По казуса „трета доза“: В САЩ не са категорични, „Модерна“ препоръчва

Димитър

Михайлов призова РЗИ и МЗ да допуснат зрители на стадионите

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy