БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Бялото братство закри лагера си при Седемте рилски езера, почисти района

Бялото братство закри лагера си при Седемте рилски езера, който беше изграден в края на юли. Приключи и Лятната духовна школа на дъновистите. Участниците в школата са направили пълно почистване на района, каза кметът на курорта Калин Гелев.

През август по циркуса се качиха хиляди. Това наложило общината да качи допълнително контейнери за смет до началната станция на седалковия лифт. Събраните отпадъци се сваляли до лифта с коне, след което до площадката долу, обясни кметът:

„Генерираха се повече отпадъци. Организирали сме ежедневното извозване на отпадъците от района до долната станцияу на лифта. Тази година 3-4-кубикови контейнера сме поставили. Миналата година бяха по 2-кубикови, тази година са 3-4 кубикови от началната станция на лифта. Хубавото е, че от лагера на Бялото братство организираха свалянето на чувалите с отпадъци през пътническата въжена линия“.

Два контейнера за смет до станцията ще останат до края на септември. И през предстоящите почивни дни се очакват стотици туристи по Седемте езера:

„Два контейнера си остават до края на септември там и после вече, след края на сезона, един контейнер винаги има в района на пътническата въжена линия. И утре, и в други ден, при хубаво време се очакват много хора, макар, че вчерашният дъжд охлади доста. Температурите спаднаха чувствително, но го дават пак хубаво време“

Източник: БНР

Подобни публикации

ИТН: ДБ и ИБГНИ да не кадруват, от тях зависи ще има ли кабинет или отиваме на избори

Димитър

Започна срещата на Олаф Шолц с президента Румен Радев

Димитър

ДАНС проверява документи за строежа на българо-гръцката газова връзка

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy