БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ЗДРАВЕ

Ваксинацията в Старозагорска област започва в началото на 2021 г.

Първите ваксини срещу коронавируса ще пристигнат в Регионалната здравна инспекция – Стара Загора в началото на следващата година. С тях ще бъдат ваксинирани най-рисковите групи – лекари и медицински специалисти.
В най-голямата болница в областта – УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, вече стартира подготовка за обособяване на имунизационен кабинет. Това съобщи за  Радио Стара Загора зам.-директорът на лечебното заведение доц. Георги Минков.

Кабинетът ще бъде разположен на територията на диагностично-консултативния блок в болницата.

Д-р Минков уточни, че преди поставянето на всяка ваксина подлежащият на ваксинация ще бъде внимателно преглеждан. Той не трябва да проявява каквато и да било симптоматика на заболяване, ще бъде проучена всяка една патология, както и наличието на антитела.

Около 10% от персонала на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ са заявили желание да бъдат ваксинирани. Доц. Минков обясни ниския процент на желаещите с това, че част от лекарите са преминали през вируса. Той обаче бе категоричен, че ако не бъде постигната масовост на ваксинацията, няма да бъде получен желаният ефект.

Източник: БНР

Подобни публикации

НС реши да не изслушва председателя на ЦИК

Димитър

Путин осъди „колективните усилия на Запада да унищожи европейската система за сигурност“

Димитър

903 са новите случаи на коронавирус. Инфекцията отне 8 живота

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy