БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ЗДРАВЕ

Ваксинацията в Старозагорска област започва в началото на 2021 г.

Първите ваксини срещу коронавируса ще пристигнат в Регионалната здравна инспекция – Стара Загора в началото на следващата година. С тях ще бъдат ваксинирани най-рисковите групи – лекари и медицински специалисти.
В най-голямата болница в областта – УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, вече стартира подготовка за обособяване на имунизационен кабинет. Това съобщи за  Радио Стара Загора зам.-директорът на лечебното заведение доц. Георги Минков.

Кабинетът ще бъде разположен на територията на диагностично-консултативния блок в болницата.

Д-р Минков уточни, че преди поставянето на всяка ваксина подлежащият на ваксинация ще бъде внимателно преглеждан. Той не трябва да проявява каквато и да било симптоматика на заболяване, ще бъде проучена всяка една патология, както и наличието на антитела.

Около 10% от персонала на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ са заявили желание да бъдат ваксинирани. Доц. Минков обясни ниския процент на желаещите с това, че част от лекарите са преминали през вируса. Той обаче бе категоричен, че ако не бъде постигната масовост на ваксинацията, няма да бъде получен желаният ефект.

Източник: БНР

Подобни публикации

1701 са новите случаи на коронавирус, починали са шест души

Димитър

Следователите избират свой представител в Прокурорската колегия на ВСС

Димитър

ЕК е готова да съди „АстраЗенека“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy