БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Ваксинират учителите от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора

25% от персонала са заявилите желание да се ваксинират срещу Covid-19

Ваксинирането на педагогическия и непедагогическия персонал в ГПЧЕ „Ромен Ролан“- Стара Загора ще се проведе днес по обяд26 души са заявили предварително желание за това. От тях – 21 са педагозите, останалите 5 са непедагогически персонал, обясни в ефира на радио Стара Загора Теодора Николова, директор на гимназията.Общо 83 души са служителите в гимназията, което означава, че 1/4 от тях са заявили желание да бъдат имунизирани към момента.

Близо 21% от родителите на гимназистите са се включили в анкетата „За или против тестването на децата с антигенен тест“, разпратена от  Министерството на здравеопазването до училищата и детските заведения в страната. В цифри това са 252 отговора от общо 1223-ма, регистрирани в школо родители, анализира данните Теодора Николова. От отговорите става ясно, че  64, 7% от анкетираните родители са „против“, а 35,3% са „за“ тестването на децата, допълни тя.

Източник: БНР

Подобни публикации

Сачева: Над 1,2 млрд. лв. са насочени досега за справяне с последиците от Covid-пандемията

Димитър

Радев открива форум в Абу Даби с участието на наши компании

Димитър

Жълт код за силен вятър в Северна България

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy