БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Васил Терзиев положи клетва като столичен кмет

Васил Терзиев положи клетва като кмет на София.
На днешното заседание на Столичния общински съвет клетва полагат и новоизбраните общински съветници, кметовете на райони и на кметства.

Очаква се да бъде избран и нов председател на градския парламент.

На днешното заседание бяха направени четири номинации за председател на Столичния общински съвет. Номинирани бяха Борис Бонев от ПП-ДБ-Спаси София, Диана Тонова – от коалиция „БСП за България“, Красимир Гълъбов – „Възраждане“ и Пламен Данаилов – „Има такъв народ“.

Заседанието се води от Грети Стефанова от ПП-ДБ/“Спаси София“.

„Независимо от нашите политически различия, независимо от нашите виждания, ние сме от страната на София, което значи и да бъдем от страната на мъдростта. Да бъдем мъдри в търсенето на дългосрочни решения – тези, които ни обединяват, не тези, които постоянно намираме повод да ни разединят, а това, което е по-дълго от един мандат“, посочи Терзиев в първото си изявление като кмет на столицата.

Досегашният кмет Йорданка Фандъкова „завеща“ на Терзиев цветя за отглеждане, картините на стара София и химикалка. Тя му пожела да има подкрепата на държавата, да продължи дигитализацията и му подари личната си каска, за да инспектира строителни обекти в София.

Източник: БНР

Подобни публикации

Как да изберете най-добрата ипотечна схема за вас

Димитър

Бербатов: СГС постанови спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС

Димитър

Доц. Кунчев: Документ за ваксинация само след втората доза

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy