БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Вежди Рашидов напуска НС, ГЕРБ и политиката

Вежди Рашидов подава оставка като депутат. В съобщение до медиите се посочва, че освен Народното събрание, Рашидов напуска партия ГЕРБ и политиката.

В краткото съобщение не се уточняват причините за оставката, но по-рано тази седмица депутатът подаде оставка като председател на комисията по култура и медии в НС и като член на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ след негово грубо изказване в пленарната зала до неизключен микрофон:

„Има и сега закон. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“.

След скандалните реплики Рашидов се извини на обществото за думите си в понеделник:
„Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие“.

Съобщението за оставката дойде малко преди насрочения за днес в 10 ч. пред парламента протест с искане за оставката на Вежди Рашидов като народен представител заради нецензурното му изказване по адрес на жените, станали жертви на насилие.

Източник: БНР

Подобни публикации

Изнесени ваксинационни пунктове за Covid имунизации през почивните дни в цялата страна

Димитър

Оранжев и жълт код за снеговалежи и силен вятър в цялата страна

Димитър

ПФК Левски подписа с кипърски национал

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy