БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Веска Ненчева: Областният управител да понесе отговорност за скандала с наемите на БСП

Областният управител на София град трябва да понесе отговорност за издадения изпълнителен лист към БСП, в който се посочва над 200 000 лева неплатени наеми за партийната централа на „Позитано“ 20. Това коментира пред „Хоризонт“ Веска Ненчева от Националния съвет на социалистите.

Тя добави, че БСП не дължи наеми, както беше оповестено в някои медии, и издаденият административен акт ще бъде обжалван:

„Законът е в сила, хубав или не добър, той е такъв. Но, до този момент стриктно си плащаме наема, всички консумативи – ток, вода и т.н. След 2019 година, знаете, че с промяна в закона политическите парламентарно представени партии, всички, които са над 1 процент, не плащат наем, но продължаваме да си плащаме всички консумативи. И в един момент, доколкото разбирам от 28-и предходния месец, има такъв изпълнителен лист от областния управител, след което ни поставя в тази неудобна и некомфортна ситуация пак меко казано. Аз не познавам в детайли цялата надлежна документация, най-вероятно е свързана и със срокове, но този иск за 250 хиляди лева неправомерни, неправомерни по искане за наем със задна дата, за която не трябва да се плаща наем, не е добре. И аз смятам, че тук, наистина областният управител трябва да поеме своята отговорност за нещо, което прави противозаконно и неправомерно, дори и от страна на министър-председателя“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Трайно се повишава заболеваемостта от Covid-19 в област Добрич

Димитър

Бялото братство закри лагера си при Седемте рилски езера, почисти района

Димитър

Смирение искат от ИТН. Не искат нито Петков, нито Василев за премиер

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy