ВАЖНИ СВЯТ

Властите в Кипър обмислят бонуси за ваксинираните

Правителството на Кипър обмисля бонуси за ваксинираните, както и мерки за неваксинираните. Това съобщи президентът Никос Анастасиадис след извънредна среща с Научно-консултативния комитет по пандемията заради увеличаване на случаите в страната.

„Държавата няма да предприеме нови мерки, които ще лишат гражданите от свободата им, но ако искаме да защитим здравето и икономиката, всички ние трябва да осъзнаем, че ваксинацията е патриотичен дълг“, заяви Анастасиадис.

Връщане към строги ограничения не стои пред правителството. Целта му е да се стимулират ваксинациите, особено сред младите хора, и чрез целенасочени действия да се гарантира максимална защита на гражданите и бизнеса от пандемията. Затова се предвижда да бъдат въведени привилегии, бонуси и награди за ваксинираните. В същото време ще бъдат приложени стимули или известни ограничения за неваксинираните.Ще бъде засилен и контролът, осъществяван от полицията и компетентните органи на министерствата за спазването на здравните мерки и изисквания сега в закрити помещения т.нар. „безопасен пропуск“ /SafePass/.

Извънредната среща на президента Никос Анастасиадис с членовете на Научно-консултативния комитет по пандемията бе предизвикана от рязкото и продължаващо нарастване на новите случаи на коронавирус в страната през последните дни. 314 новозаразени от направени почти 38 000 теста бяха регистрирани в понеделник и това е най-високият брой от седмици.

Източник: БНР

Подобни публикации

Австрия планира локдаун за неваксинирани

Димитър

Си Цзипин е срещу „манталитета на Студената война“ и използването на санкции

Димитър

ИТН: ДБ и ИБГНИ да не кадруват, от тях зависи ще има ли кабинет или отиваме на избори

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy