ВАЖНИ СВЯТ

ВМРО-ДПМНЕ твърдо против френското предложение, иска предсрочни избори

Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски призова правителството на Северна Македония да откаже предложението на френското председателство на Европейския съюз за решаване на проблема между България и Република Северна Македония. Мицкоски говори на митинг с искане за предсрочни избори в страната му.

Той заяви, че това, което довчера е било проблем за Република Северна Македония със София, сега става проблем на страната с Брюксел.

Близо 90 хил. души излязоха против правителството на Северна Македония и скандираха, че искат предсрочни избори.

Мицкоски подчерта, в своята реч: „Докато съм председател на ВМРО-ДПМНЕ, конституцията няма да бъде променена, за да влязат българските искания в нея“.

Той се обърна към българите:“ Вместо да ни подкрепяте, вие ни спирате! Това ли са добросъседки отношения?! Докато съм председател, няма да се смени Конституцията, за да включи българските искания!“.

Мицкоски предупреди, че ако не бъде постигнато споразумение с управляващите за предсрочни избори, партията му ще влезе във фаза на пълна блокада и протести.

Днес в Скопие ще се проведе среща на коалиционните партньори на управляващия СДСМ.

Източник: БНР

Подобни публикации

Гешев обяви прокуратурата за „последния страж на демокрацията“

Димитър

Макрон обвини Москва, че започва нов тип хибридна световна война

Димитър

Гърция започва ваксиниране с трета доза за хората над 60 г.

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy