БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

ВМРО с акция срещу промените в Изборния кодекс

Активисти на ВМРО излязоха на протестна акция пред парламента срещу промените в Изборния кодекс.

Около 50 души са пред Президентството, които дойдоха от акцията пред Народното събрание, те носят знамената на партията и тъпани.

От партията изразяват недоволството си от промените в изборните правила и по-конкретно отпадането на ограничението на броя секции за гласуване в държави извън Европейския съюз, които предстои днес да бъдат окончателно одобрени в пленарната зала.

„Предлага се уж грижа за сънародниците ни в Англия и САЩ, но ефектът ще е безконтролен вот в Турция. Това е страна, която отдавна скъсала с демокрацията“, пишат от партията в специално обръщение, което раздадоха под формата на листовки на идващите на работа депутати.

От ВМРО припомнят още, че на последните избори в Турция са гласували над 20 хил. души, а ако няма ограничение, според тях, те ще нараснат до 120 хил.

„За всички е ясно, че там гласува четвърто и пето поколение хора, които отдавна не знаят български и отдавна са излезли от българския обществено-политически живот“, заяви Александър Сиди, цитиран от БГНЕС. Според него тези гласове от Турция значително ще пренаредят цялостното подреждане в парламента.

ВМРО изразява недоволството си и от премахването на представителството в Централната избирателна комисия на партии представени в Европейския парламент.

Източник: БНР

Подобни публикации

Оранжев код за дъжд и бури в Бургаско, жълт – за 14 области

Димитър

Двеста бежанци се отказват да си тръгнат от Варна

Димитър

Христо Иванов иска публичност за разпитите на Цацаров, Гешев, Борисов

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy