БЪЛГАРИЯ

Води се разследване за купуване на гласове в Дупница

Води се разследване по две досъдебни производства за купуване на гласове в Дупница, съобщават от прокуратурата.

След проведената в сряда специализирана полицейска операция за противодействие на търговия с вот в Дупница бяха задържани двама мъже – на 48 и на 28 години. 48-годишният е с удължена мярка за задържане за 72 часа, съобщиха тази сутрин от обвинението.

Двамата мъже бяха задържани в бензиностанция в Дупница.

Единият от тях – Методи Коцев, с прякор Кльофи, е със срок за задържане 72 часа, установява ес самоличността на неговия съучастник, който според коментари е разпитан и освободен.

Извършени са неотложни действия за разкриване на престъпните деяния – лични обиски, претърсвания на 4 адреса и изземвания, разпити на свидетели. Открит е лист с ръкописен текст, съдържащ имена на 21 лица.

Действията на полицията са предимно в дупнишкия кв. „Ценеви“.

Двамата задържани не са криминално проявени. Дори и близките им не знаят те да се занимават с купуване на гласове Разследването продължава.

В квартал „Ценеви“ живее и българско население и роми, но не е изцяло ромски.

Според коментари в Дупница и в Кюстендил търговията с вот е познато явление в региона, а сред ромите е като че ли неизменно.

Източник: БНР

Подобни публикации

Правителството: Подпомагането за бизнеса ще продължи и през април и май

Димитър

750 са новите случаи на коронавирус у нас

Димитър

БСП София обявява избраните кандидати за депутати

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy